Nieuwsbericht

Terugblik Mondzorgpraktijk Anno Nu

 • 16 februari 2022
 • Leestijd 1 min

Zaterdag 5 februari logden praktijkhouders en -managers in de mondzorg uit het hele land in om het online congres Mondzorgpraktijk Anno Nu bij te wonen. VvAA, MedischOndernemen en de KNMT bereidden de deelnemers voor op hun praktijkvoering in 2022. VvAA verzorgde twee deelsessies: over verzuim en e-health.

Verzuim: hoe werkt het en hoe houdt u het onder de duim?

Onder de doelgroep leven zorgen over het stijgende ziekteverzuim en de beperkte beschikbaarheid van professionals op de arbeidsmarkt. Hoe gaan mondzorgpraktijkhouders om met ziekteverzuim? Hoe kun je samen met de bedrijfsarts en medewerkers werken aan herstel? En belangrijker: hoe voorkom je verzuim?

Michel Fortman, specialist risico- en verzuimmanagement bij VvAA, nam de deelnemers mee in de wereld van verzuim en voorzag hen van concrete adviezen en tips. Zo gaf hij bijvoorbeeld aan dat je als werkgever ook samenwerkt en afstemt met de bedrijfsarts en dat daar vaak meer ruimte in is dan veel werkgevers denken. Welke vragen kun je bijvoorbeeld aan de bedrijfsarts stellen? Zie het overzicht op Omgaan met verzuim (u vindt hier ook aanvullende tips en richtlijnen). 

Download infographic

Bekijk de infographic met deadlines ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim.

Download

E-health? Goede zorg maar dan anders

E-health is meer dan zorg op afstand. Digitale zorgverlening brengt nieuwe situaties, andere regels en verantwoordelijkheden met zich mee. Waar eindigt bijvoorbeeld uw aansprakelijkheid als mondzorgverlener en waar begint die van de softwareleverancier? Wat betekent het gebruik van e-health voor de kans op klachten en claims? Vragen waar veel zorgprofessionals graag kaders voor aangereikt krijgen. Shirin Slabbers, gezondheidsrechtspecialist bij VvAA, legde het uit en gaf de kijkers onderstaande tips mee:

Actieplan e-health

Zes tips om u op weg te helpen

 • Rol
  Bepaal uw eigen rol
 • Regels
  Breng regels en risico's in kaart
 • Verantwoordelijkheden
  Bepaal wie waardoor verantwoordelijk is
 • Acties
  Stel te nemen acties vast
 • Werkafspraken
  Stel werkafspraken/contracten op
 • Klachtregeling
  Verzorg een klachtregeling

Meer weten? Ga naar vvaa.nl/ehealth. U vindt hier bijvoorbeeld ook de do's en don'ts rond hrm-dilemma's die te maken hebben met COVID-19.

Zorgwet Wtza

Naast bovenstaande sessies kwamen ook onderwerpen als de implementatie van een duurzame bedrijfsvoering en de impact van de Wtza aan bod. Over deze wet bestaat nog veel onduidelijkheid.

Vragen?

Neem voor meer informatie over mondzorgpraktijk contact met ons op. Wij helpen u graag.
Mondzorg
06 83 25 62 83

Meer lezen?

Huisarts besteedt tijd aan financiën, praktijkorganisatie en arbeidsovereenkomsten.
6 juli 2023
 • 6 juli 2023
 • Leestijd 3 min

De harde kant van praktijkvoering: voor betere huisartsenzorg

Een succesvolle praktijk vraagt organisatie. Zorg voor inzicht en handvatten qua praktijkorganisatie, financiën, juridische aspecten en arbeidsovereenkomsten.