Persbericht

Stichting VvAA Rechtsbijstand mag nu ook optreden voor niet-verzekerden

  • 30 mei 2022
  • Leestijd 51 sec

Per 1 juni 2022 treedt Stichting VvAA Rechtsbijstand als tweede partij toe tot het vijfjarige experiment van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) waarbij het voor advocaten in dienstbetrekking bij rechtsbijstandverzekeraars is toegestaan om ook voor niet-verzekerden op te treden.

Om deel te mogen nemen aan dit experiment moet het bestuur van een rechtsbijstandverzekeraar voor een meerderheid uit advocaten bestaan. Daar voldoet VvAA nu aan sinds de beëdiging tot advocaat van Sigrid Stevens, directeur VvAA juridisch advies en rechtsbijstand op 25 mei jl.

Door toetreding tot het experiment van de NOvA kan VvAA haar verzekerden en ook niet-verzekerden in het hele juridische traject bijstaan: van juridisch advies en waar mogelijk het voorkomen van juridische conflicten tot het procederen bij de hoogste gerechtelijke instanties. VvAA doet dit met ervaren advocaten en juristen die met hart voor de zorg werken.

Sigrid Stevens: "Bij VvAA kunnen zorgverleners en zorginstellingen rekenen op deskundig juridisch advies, met kennis van hun organisatie en de gezondheidszorg. Dagelijks lossen wij juridische vraagstukken voor (para)medici op. Wij bouwen hierbij op onze jarenlange ervaring als juridische dienstverlener in de zorg. De start van een advocatenkantoor helpt ons om onze klanten en leden full service in het juridische proces bij te kunnen staan, ook buiten de rechtsbijstandverzekering om."

Meer lezen?

Juridisch advies van VvAA Legal
Juridisch??
Juridisch
3 mei 2023
  • 3 mei 2023
  • Leestijd 2 min

Samenwerking in de zorg: een juridische spagaat

Samenwerking tussen zorgaanbieders is wenselijk én noodzakelijk, maar de wet eist dat ondernemingen concurreren. VvAA Legal webinar over de juridische spagaat.