Nieuwsbericht

Bouwt huisarts die over de grens woont straks geen pensioen meer op bij SPH?

  • 4 november 2021
  • Leestijd 44 sec

Huisartsen die over de grens wonen maar wel in Nederland werken, bouwen nu nog pensioen op bij Stichting Pensioenfonds Huisartsen (SPH). Daar lijkt verandering in te komen.

VvAA-leden wonen vaker kort over de grens, terwijl zij in Nederland werken. Huisartsen die over de grens wonen, bouwden zover verplicht pensioen op bij Stichting Pensioenfonds Huisartsen (SPH). Op verzoek van het fonds heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het verplichtstellingsbesluit gewijzigd. Alleen huisartsen die in Nederland werken en wonen zijn nog verplicht aangesloten bij SPH.

Juridisch contact over beëindiging deelname

In Nederland actieve huisartsen die in het buitenland wonen, kregen inmiddels bericht dat hun deelname aan het fonds wordt beëindigd. Een aantal van die huisartsen meldde zich bij VvAA met vragen. Behoort u ook tot deze groep en heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met VvAA-jurist Cees de Wever via cees.de.wever@vvaa.nl.

In eerste instantie zou de deelname aan het fonds per 1 januari 2022 worden opgeheven; inmiddels is dit uitgesteld tot 1 juli 2022. SPH zoekt ook nog naar alternatieven.

Meer lezen?

Jonge vrouw checkt de fiscale eindejaarstips voor 2022 op haar computer.Financieel
Financieel
16 november 2022
  • 16 november 2022
  • Leestijd 8 min

Fiscale eindejaarstips 2022

Van welk fiscaal voordeel kunt u dit jaar nog profiteren? Of loont het om tot 2023 te wachten? Bekijk nu de 18 tips van fiscaal specialist Ferdy de Wijs.