Nieuwsbericht

Meerkostenbijdrage en zorgbonus 2021

  • 17 juni 2021
  • Leestijd 1 min

Nieuws rondom de laatste ontwikkelingen van de meerkostenbijdrage en de zorgbonus 2021.

Extra mogelijkheid aanvragen meerkostenbijdrage

Zorgaanbieders die nog geen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om de meerkostenbijdrage aan te vragen, krijgen een extra kans om dit alsnog te doen. Vanaf 15 juni 2021 gaat het aanvraagloket bij VECOZO voor de bijdrage voor meerkosten opnieuw open voor een periode van twee weken. Na 29 juni sluit het loket definitief. Zorgverzekeraars Nederland roept op om de aanvraag zo spoedig mogelijk in te dienen.

De andere voorwaarden zijn ongewijzigd. Zo is de regeling nog steeds alleen toegankelijk voor zorgaanbieders die ook in aanmerking kwamen voor de continuïteitsbijdrage (CB-regeling). Het is geen voorwaarde dat u daadwerkelijk gebruik heeft gemaakt van de CB-regeling.

Zorgbonus 2021

Het kabinet heeft besloten dat zorgmedewerkers ook in 2021 een bonus kunnen ontvangen. De zorgbonus 2021 is bedoeld voor mensen in alle zorgberoepen, dus ook zorgmedewerkers in de mondzorg, fysiotherapeuten of verloskundigen. Deze tweede zorgbonus is beschikbaar voor zorgverleners die door corona onder uitzonderlijke omstandigheden zorg hebben geleverd en tussen 1 oktober 2020 en 15 juni 2021 voor de zorgaanbieder hebben gewerkt. De zorgverlener mag maximaal € 74.000 bruto per jaar verdienen. De werkgever beoordeelt welke zorgprofessional in aanmerking komt voor de zorgbonus.

Waarschijnlijk bedraagt de zorgbonus ongeveer € 200 tot € 240 netto. De definitieve hoogte wordt later vastgesteld.

Werkgevers kunnen de bonus voor hun werknemers, maar ook voor derden zoals uitzendkrachten en zzp’ers, van dinsdag 15 juni 2021 9.00 uur tot dinsdag 27 juli 18.00 uur aanvragen bij DUS-i. Zzp’ers en uitzendkrachten kunnen de bonus niet zelf aanvragen. De uitkering aan de werkgever gebeurt in het laatste kwartaal van 2021 en de werkgever moet de bonus vervolgens binnen 5 maanden aan de zorgprofessionals uitkeren.

Kabinet verlengt coronasteunpakket met 3 maanden

Het kabinet zal het coronasteunpakket voor banen en economie voortzetten in het derde kwartaal van 2021. De regelingen TVL, TONK, Tozo en NOW worden verlengd tot eind augustus, waarbij de voorwaarden soms versoepeld worden.

Ook de termijn voor het aflossen van opgebouwde belastingschulden is verlengd. Wel wordt van ondernemers verwacht dat zij vanaf 1 juli 2021 weer gewoon belasting gaan betalen.

Meer lezen?

Zorgmedewerker wist de vloer in een ziekenhuisCOVID-19
COVID-19
20 april 2022
  • 20 april 2022
  • Leestijd 3 min

Stichting ZWiC zet laatste offensief in om zorgmedewerkers te bereiken

Een financiële bijdrage voor alle zorgverleners die door hun werk in de coronazorg op de IC zijn opgenomen of zijn overleden. Dat is het doel van ZWiC.