Persbericht

Zó werkt de huisartsenzorg: wegwijzer met visualisaties

  • 30 mei 2017
  • Leestijd 1 min

Wat zegt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) over de huisartsenzorg? Welke zorgverleners werken er in de huidige huisartsenpraktijk? Hoe verdienen huisartsen hun geld? De huisartsenzorg in Nederland zit niet eenvoudig in elkaar. Het boek Zó werkt de huisartsenzorg geeft antwoord aan huisartsen, bestuurders, beleidsmakers en patiënten. Boek en e-book verschijnen 6 juni 2017.

Eerste aanspreekpunt

Huisartsen zijn de gidsen van de gezondheidszorg, het eerste aanspreekpunt voor mensen die zich niet lekker voelen en op zoek zijn naar een oplossing. Daarom is het belangrijk dat helder is hoe de – best complexe – huisartsenzorg in Nederland in elkaar zit en wordt gefinancierd. Het boek Zó werkt de huisartsenzorg legt uit wat de rol van de huisarts is in het huidige zorgstelsel aan de hand van heldere visualisaties en bondige teksten. Een must voor huisartsen (in opleiding), bestuurders, beleidsmakers, patiënten(verenigingen) en andere geïnteresseerden die willen weten hoe de huisartsenzorg in Nederland georganiseerd is.

Gids voor proactieve en leidende rol

Het boek is de nieuwste publicatie van Platform Zó werkt de zorg in samenwerking met de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging), SBOH (werkgever van huisartsen in opleiding) en PROFclass (post-specialistische opleiding voor huisartsen). “Het boek is een gids voor de ondernemende huisarts die een proactieve en leidende rol wil spelen in het steeds complexere zorgveld van de eerste lijn”, aldus Yvonne Guldenmond-Hecker van PROFclass. Wegwijzer. Over het belang van het boek zegt Kees Esser, bestuurder SBOH: “Huisarts worden is ook leren hoe de huisartsenzorg werkt. Daarom doet de SBOH mee.”

Karel Rosmalen, hoofd Beleid en Ontwikkeling van de Landelijke Huisartsen Vereniging vult aan: “Zó werkt de huisartsenzorg wijst alle betrokkenen snel de weg in een steeds ingewikkelder gezondheidszorgsysteem. Inzicht hierin is nodig om goede zorg te leveren en te ontvangen.”

Platform Zó werkt de zorg

Het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan tillen door Nederland te voorzien van heldere en objectieve feiten. Dat is de missie van het Platform Zó werkt de zorg. Het platform maakt informatie over het zorgstelsel inzichtelijk en begrijpelijk, samen met De Argumentenfabriek. De partners van het platform zijn: VvAA, NVZ, NFU, Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, LAD, Vilans, Erasmus iBMG, AAG, ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland en RIVM.

Praktische informatie

  • Verkrijgbaar bij webshops en boekhandel
  • Kosten boek € 20 / e-book € 10
  • Afname van meer dan 10 stuks of recensie-exemplaar: info@zowerktdezorg.nl
  • Zo werkt de Zorg

Meer lezen?