Nieuwsbericht

Goed voorbereid op reis met VvAA

  • 8 juni 2023
  • Leestijd 2 min

De vakantieperiode breekt aan en u wilt met een gerust gevoel kunnen genieten van uw reis. VvAA helpt u hierbij met de 5 beste tips. Gaat er onderweg of op uw bestemming toch iets mis? Dan staan we voor u klaar.

Stel met kinderen pakt de auto in om op vakantie te gaan

Laat uw huis veilig achter

Bij een ontspannen vakantie hoort het gevoel dat u uw huis veilig achterlaat. Gelukkig zijn er genoeg maatregelen die u kunt treffen. Geef inbrekers geen kans en sluit alle ramen, ook de kleine. Zorg ’s avonds en ’s nachts voor verlichting door timers op uw stopcontacten te plaatsen. En vraag de buren of zij zo nu en dan even poolshoogte komen nemen en uw post bij de voordeur willen verzamelen.

Zorg voor de juiste reisdekking

De vakantie is vaak het moment om een bijzondere sport te doen. Denk aan raften, paragliden of duiken. Heeft u zo’n bijzondere activiteit in gedachten? Ga dan van tevoren na of u in uw VvAA Reisverzekering de aanvullende dekking voor bijzondere sporten heeft afgesloten. En wist u dat u ook de dekking voor uw bagage kunt afstemmen op uw reissituatie? Beide aanvullende dekkingen sluit u in een paar stappen af via MijnVvAA.

Meeverzekerde kinderen die zonder u op reis gaan

Gaat uw kind zonder u op reis of op vakantie? En heeft u uw VvAA Reisverzekering afgesloten voor een meerpersoonshuishouden? Dan is meestal geen aparte reisverzekering nodig. Thuiswonende en voor een voltijdstudie uitwonende kinderen zijn namelijk meeverzekerd op uw eigen reisverzekering. Een veilig gevoel!

Uw auto uitlenen voor vakantie mag

Wist u dat uw auto gewoon verzekerd is wanneer u deze uitleent? Ook wanneer u deze voor een vakantie uitleent aan familie of vrienden. Enige voorwaarde is dat de bestuurder een geldig rijbewijs heeft. Houdt u er wel rekening mee dat een eventuele schade ten koste kan gaan van uw eigen schadevrije jaren en de daarmee opgebouwde premiekorting. En vergeet niet om ook de reservesleutels mee te geven! Bij verhuur van uw auto geldt de autoverzekering overigens niet.

Denk aan de autohulpverlening

Ga na of u voldoende verzekerd bent voor autohulpverlening in het buitenland. Uw reisverzekering biedt meer mogelijkheden dan de autoverzekering. Valt de bestuurder uit? Met de aanvullende dekking Hulpverlening auto buitenland van de VvAA Reisverzekering krijgt u hulp. Ook biedt deze aanvullende dekking altijd een gelijkwaardige huurauto, zodat u uw reis op uw eigen manier kunt voortzetten. U sluit Hulpverlening auto buitenland op uw reisverzekering ook af via MijnVvAA.

Heeft u hulp nodig?

Bel Artsen Alarm Service

Wij wensen u een ontspannen en fijne vakantie toe. Heeft u toch onverhoopt hulp nodig? Bel dan Artsen Alarm Service via 030 241 29 08. Wij staan dag en nacht voor u klaar.

Meer informatie

  • Ga goed verzekerd op reis met de VvAA Doorlopende reisverzekering.

Meer lezen?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering GGZ - GGZ-professional op bank in gesprek met cliënt.
27 september 2023
  • 27 september 2023
  • Leestijd 1 min

Goed verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid? De ervaring van een zzp’er

vraag goed bij je opdrachtgever na of en hoe je verzekerd bent en bespreek je volledige situatie met je verzekeraar.