Artikel

Vakantieplannen? Wees extra goed voorbereid

  • 1 juli 2021
  • Leestijd 1 min

Het gaat nu echt de goede kant op in Nederland. Daardoor is er wat meer ruimte voor die welverdiende vakantie. Of u nu kiest voor een autovakantie naar onze buurlanden, een tripje in eigen land of een vliegvakantie naar de zon: het blijft anders dan ‘normaal’. En hoe beter u zich voorbereidt, hoe relaxter u de deur achter u dichttrekt.

Ga ‘wijs op reis’

Niet vernieuwend, wel heel belangrijk: kijk van te voren altijd goed naar het reisadvies. Het reisadvies van een land kan ieder moment veranderen naar ‘alleen noodzakelijk (kleurcode oranje)’ of ‘niet reizen (kleurcode rood)’, dus wees daar scherp op. Houd daarnaast ook de coronamaatregelen in het land van bestemming in de gaten. De basisregels gelden overal, maar de details kunnen verschillen en op ieder moment veranderen. Moet u ook buiten een mondkapje dragen? Kunt u zonder reservering uit eten? Als u weet wat er van u verwacht wordt, staat u minder snel voor verrassingen.

Gevaccineerd zijn is niet altijd genoeg

Veel zorgverleners in Nederland zijn gevaccineerd; u misschien ook. Dat betekent niet altijd dat reizen voor u eenvoudiger is. Ieder land vraagt iets anders van toeristen en alleen een vaccinatiebewijs is niet altijd voldoende. Het is ook afhankelijk van wanneer u gevaccineerd bent en of u binnen de EU blijft. Houd daarom rekening met meerdere PCR-tests en/of quarantaine bij thuiskomst. In juli en augustus kunt u via testenvoorjereis.nl een gratis coronatest regelen. Vanwege drukte wordt aangeraden die vijf dagen voor vertrek te regelen. Check uw reis en kom erachter wat er per bestemming van u gevraagd wordt.

Extra annuleringsdekking met de VvAA Reisverzekering

Normaal kijkt u uit naar het boeken van een vakantie, maar dit jaar voelt het toch onzeker. Omdat u als zorgverlener echt wat ontspanning verdient, nemen wij graag een stukje risico weg. Daarom hebben wij de annuleringsdekking van de VvAA Reisverzekering tijdelijk uitgebreid. Hierboven las u al dat sommige landen een negatieve test eisen, ook als u al volledig gevaccineerd bent. Onze annuleringsdekking geldt deze zomer óók als u vlak voor uw vakantie positief test op COVID-19. Ongeacht of u klachten heeft. Meer informatie hierover vindt u in de volledige voorwaarden van onze Doorlopende reisverzekering.

Met de juiste voorbereiding is het deze zomer gelukkig weer mogelijk om er even tussenuit te gaan. We hopen dat het ook u gegund is om even op te laden. Wat uw plannen ook zijn, we wensen u een hele fijne zomer!

Meer lezen?

Twee mannen kijken bedenkelijk en zijn bezig met laptopVerzekeren
Verzekeren
20 april 2022
  • 20 april 2022
  • Leestijd 3 min

Help, ik ben gehackt

Hoe voorkomt u cyberrisico’s? Hoe helpt een cyberverzekering bij een aanval door ransomware, virus, DDos-aanval of systeeminbraak? Lees het in dit artikel.