Nieuwsbericht

VvAA biedt dekking aan zorgverleners in rampgebied Turkije en Syrië

  • 13 februari 2023
  • Leestijd 1 min

In de komende periode zullen veel artsen en verpleegkundigen naar het aardbevingsgebied in Turkije en mogelijk Syrië gaan om noodhulp te bieden. VvAA ondersteunt dit belangrijke vrijwilligerswerk door dekking te bieden in gevallen waar dit normaal gesproken niet geldt. Zo krijgen medische vrijwilligers dekking op de reisverzekering in de gebieden met een negatief reisadvies.

VvAA ondersteunt medische hulpverlening in rampgebied Turkije en Syrië

De kleurcode van het reisadvies voor Turkije is geel, maar voor een deel oranje en rood. Dat is het ramp­gebied van de aardbeving. De kleurcode van het reisadvies voor heel Syrië is rood. Raadpleeg de website van het Ministerie van Buiten­landse Zaken voor de actuele stand van zaken.

Dekking in gebieden met kleurcode rood en oranje

Tijdens de noodperiode biedt VvAA aan medische vrijwilligers met een VvAA Reisverzekering en die reizen naar de rampgebieden met kleurcode rood en oranje ook dekking voor:

  • Bagageschade (inclusief medisch instrumentarium).
  • Medische kosten (indien meeverzekerd).
  • Persoonlijke hulpverlening en repatriëring.

We houden bovenstaande dekkingen aan volgens de polis­voorwaarden, maar wijken af van de uitsluiting van het negatieve reisadvies. De dekking geldt alleen als de reis volledig in het teken staat van de hulp­verlening in het rampgebied. Wij houden de actuele adviezen aan die te vinden zijn op nederlandwereldwijd.nl.

Ga na of u goed verzekerd bent

Bent u van plan om naar het rampgebied af te reizen om medische noodhulp te bieden? Ga dan na of u verzekerd bent via de hulp­organisatie waarvoor u gaat werken. Heeft de organisatie bijvoorbeeld geen voorziening getroffen voor medische aansprakelijk­heid? Dan heeft u een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering nodig. De VvAA Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering biedt standaard werelddekking voor medische noodhulp en vrijwilligers­werk. Hier geldt geen uitsluiting op basis van een negatief reisadvies.

Vragen?

Wij helpen graag. Bel met onze ledenservice. Wij zijn bereik­baar op werk­­dagen tussen 8.00 en 17.30 uur.

Ledenservice
030 247 47 89 - optie 3
Bellen

Meer lezen?

Stel met kinderen pakt de auto in om op vakantie te gaan
Verzekeren??
Verzekeren
8 juni 2023
  • 8 juni 2023
  • Leestijd 2 min

Goed voorbereid op reis met VvAA

De vakantieperiode breekt aan en u wilt met een gerust gevoel kunnen genieten van uw reis. VvAA helpt u hierbij met de 5 beste tips.