Nieuwsbericht

Amref-kerstactie levert ruim € 74.000 op

23 februari 2023
Leestijd 2 min

VvAA heeft in samenwerking met Amref geld ingezameld voor zorgverleners in Afrika. De actie 'Zorgverleners voor Zorgverleners' is via verschillende kanalen onder de aandacht gebracht bij leden, klanten en VvAA-collega’s. En het resultaat mag er wezen.

Kerstactie Amref

Leren voor Leven Zambia

Doel van deze editie van de Amref-kerstcampagne was het programma 'Leren voor Leven Zambia'. In Zambia overlijdt 1 op de 400 moeders bij de geboorte van hun kind. De belangrijkste oorzaak? Het tekort aan goed opgeleide verlos- en verpleegkundigen. Via het programma worden zorgverleners getraind met behulp van een mobiele trainingsapplicatie.

In de Arts en Auto van december heeft VvAA een eindejaarsspecial opgenomen over Amref. In de meegestuurde mailing werden lezers opgeroepen om te doneren. Leden en andere relaties werden ook via social media en de nieuwsbrief geattendeerd op deze actie. Daarnaast konden VvAA-collega's ervoor kiezen om het tegoed van hun kerstcadeau om te zetten in een gift voor Amref.

Een mooi resultaat

Aan de oproep om te doneren is ook dit jaar weer ruimhartig gehoor gegeven. De kerstcampagne leverde maar liefst € 74.293,38. Een mooi resultaat waarmee onze zorgcollega's in Afrika, met meer verloskundigen en medische middelen, meer voor moeders en baby’s kunnen betekenen. VvAA heeft deze giften traditiegetrouw ook nog eens met 25 procent verhoogd.

Bij deze namens Amref en VvAA hartelijk dank aan alle leden, collega’s en andere relaties die een bijdrage hebben geleverd aan dit mooie resultaat.

Wilt u ook bijdragen om de zorgverlening in Zambia te verbeteren?

U kunt nog steeds een bijdrage leveren. De onderstaande QR-code verwijst naar een pagina waar u met behulp van een Tikkie een bedrag over kunt maken.

Over 'Leren voor Leven'

Met 'Leren voor Leven' richt Amref zich - met steun van VvAA - op zowel het opleiden als het bijscholen van verlos- en verpleegkundigen. Zo pakken we de twee grootste problemen aan: het chronisch tekort aan zorgpersoneel én de beperkte kennis onder zorgverleners. Het project is in 2021 gestart.

Leren voor Leven biedt duizenden zorgmedewerkers de kans om op afstand bij te scholen naar een volwaardig vakdiploma. Het onderwijs op afstand, via de mobiele trainingsapplicatie Jibu, wordt gecombineerd met contactonderwijs. Dit programma biedt een duurzaam model om nieuwe gezondheidsuitdagingen efficiënt aan te pakken. Daarmee profiteren in 2023 maar liefst 13,7 miljoen mensen in Zambia van goede medische zorg.

Meer lezen?

Oude krantenknipsels over opkomend telefoongebruik onder huisartsen
24 januari 2024
Leestijd 1 min

Terugblik 100 jaar VvAA: "Heeft ú al een mobilofoon?"

Ons jubileumjaar is van start gegaan! We nemen u daarom in onze jubileumreeks 'VvAA-door-de-decennia-heen'. Dit keer onder andere opkomend telefoongebruik.

29 november 2023
Leestijd 2 min

VvAA doneert aan Challenge & Support-beweging

VvAA tekende op 19 oktober een overeenkomst met de wetenschappelijk onderbouwde Challenge & Support-beweging (C&S).

Oud VvAA-kantoor
29 november 2023
Leestijd 1 min

Terugblik 100 jaar VvAA: de Watersnoodramp en meer

Het is weer tijd voor een nieuwe VvAA-door-de-decennia-heen, in aanloop naar ons jubileum in 2024. Deze keer: de Watersnoodramp en meer.

4 oktober 2023
Leestijd 2 min

Terugblik 100 jaar VvAA: oprichting en verder zonder dokterskoets

Lees het eerste artikel uit de reeks VvAA-door-de-decennia-heen-artikelen ter ere van ons jubileum in 2024.

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenDisclaimerCookiegebruikCookie instellingen