Artikel

Algemene Ledenvergadering (ALV) VvAA

  • 22 juni 2022
  • Leestijd 1 min

Dinsdagavond 21 juni 2022 vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) van Vereniging VvAA plaats. Voor het eerst na de coronaperiode was het weer mogelijk om de ALV fysiek te bezoeken. Ook volgde een deel van de deelnemers de ALV via een live-verbinding.

Benoeming nieuw bestuurslid

In de vergadering is allereerst fysiotherapeut Nathan Hutting benoemd tot bestuurslid. Hij volgt JanDiet Berendsen op die zijn maximale zittingstermijn heeft bereikt. VvAA is Berendsen zeer erkentelijk voor zijn jarenlange bijdragen aan de vereniging. Nathan Hutting zal net als JanDiet Berendsen de fysiotherapeuten vertegenwoordigen binnen onze vereniging.

Nathan Hutting is werkzaam bij het Centrum Fysiotherapie & Manuele therapie te Rijen. Na zijn studies aan de Hogeschool van Utrecht en de Vrije Universiteit Brussel is hij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2015). Zijn proefschrift ging over duurzame inzetbaarheid van werknemers met klachten aan de arm, nek en/of schouder (KANS).

Naast zijn functie als bestuurslid voor VvAA heeft Nathan Hutting ook zitting in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Manuele therapie (NVMT) en is hij lid van het Wetenschappelijk College Fysiotherapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Naast zijn werk in de praktijk is Nathan Hutting als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Herbenoemingen

Miriam Stoks, apotheker, en Tijmen Hiep, tandarts, zijn herbenoemd voor een tweede termijn van drie jaar.

Ledenparticipatie

Verder stond ledenparticipatie op het programma. De leden van de vereniging hebben positief gestemd voor een principe-akkoord om een ledenraad te gaan vormgeven.

Bezielingsonderzoek 2022

Begin juli krijgen de leden een mail over het tweejaarlijkse bezielingsonderzoek van VvAA. Dit jaar stellen we niet alleen de bekende meerkeuzevragen maar ook enkele open vragen. We doen dit om concreet te maken welke oplossingen u ziet voor bepaalde stressfactoren. Die informatie kunnen wij weer inzetten, samen met uw branchevereniging, om oplossingen van de grond te krijgen.

De resultaten van de bezielingsonderzoeken in de afgelopen jaren droegen bij aan grote veranderingen in de zorg, zoals (Ont)Regel de Zorg en Zin in Zorg. Laten we met z’n allen weer een stap zetten voor de mentale fitheid van zorgverleners.

Jaarverslag

Naast het jaarverslag van VvAA Groep dat eind mei uitkwam, is nu ook het en het van de Vereniging VvAA beschikbaar.

Download de conceptnotulen

Download de conceptnotulen (pdf)

Meer lezen?

14 juni 2023
  • 14 juni 2023
  • Leestijd 39 sec

100 jaar VvAA

In 2024 bestaat VvAA 100 jaar. Een jaar waarin we de schijnwerpers gaan richten op onze leden.