Een kickstart voor je carrière

Durf te dromen, kies en bereid je voor op je werkende leven. Op vrijdag 28 oktober was dit thema van het Student Event 2016 in Utrecht. Als inspiratie voor de enthousiaste aanwezigen vertelden Ruben Terlou en Marc de Hond hoe zij hun ambities hebben waargemaakt.


Naar de VvAA evenementen voor studenten >

Student Event 2016


Over Ruben Terlou

Ruben Terlou (1985) is arts, documentairemaker, fotograaf en China-expert. Hij is vooral bekend als maker van de succesvolle zesdelige VPRO-documentaireserie “Langs de Oevers van de Yangtze”. In een collegetour-setting beantwoordt hij jullie vragen. Wat wil jij graag weten van Ruben Terlou?

Op zijn 19e vertrekt hij voor het eerst naar China met een camera en een droom: fotojournalist worden. De Chinese taal heeft hij na twee jaar onder de knie, maar het lukt hem niet een bestaan als fotograaf op te bouwen. Na twee jaar keert hij terug naar Nederland om geneeskunde te studeren aan de UvA. In 2013 studeert hij cum laude af en hij wint een AMC Graduate School scholarship voor promotieonderzoek naar leukemie.

Maar als Ruben gevraagd wordt een documentaire over zijn geliefde China te maken, gaat hij vol voor die kans en stopt hij met zijn onderzoek. In de toekomst hoopt hij zijn passies meer te kunnen combineren.

"Ik hecht veel waarde aan mijn vrijheid. Fotografie is mijn grootste passie. Zo'n reisserie maken is een feest. Maar ik mis de kliniek ook, de klinische vraagstukken."


Over Marc de Hond

Marc de Hond (1977) vertelt bevlogen en vol humor over zijn loopbaan, die hem bracht van succesvol internetondernemer tot radio dj, tv-presentator en speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Hij schreef het boek 'KRACHT' over hoe zijn leven veranderde nadat hij in 2002 een dwarslaesie kreeg. Die periode leerde hem omgaan met verandering en het accepteren van tegenslag.

Marc is een doorzetter die nieuwe uitdagingen met beide handen aanpakt. Als hij een doel in zijn hoofd haalt, dan gaat hij er vol voor: “Wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat iets mislukt? Nou en?”

Momenteel presenteert Marc 'De Rekenkamer' voor de KRO en verovert hij binnenkort de theaters met zijn nieuwe show 'Wie bang is, krijgt ook klappen' (een inspirerend en optimistisch verhaal, over het overwinnen van angst).

"Ik heb goed leren omgaan met tegenslag, dat hoort nou eenmaal bij het leven. Ik kijk naar wat ik wel kan, en niet meer naar wat ik niet meer kan."