Uittreden uit een maatschap

Stoppen met uw maatschap of stoppen met uw praktijk is een belangrijke beslissing die u goed voorbereid wilt nemen. De VvAA adviseurs maken het u zo makkelijk mogelijk.

Vraag advies aan
Uit een maatschap treden

Uittreden uit een maatschap

Voorbereid de maatschap uit met de argumentenkaart

Over enige tijd wilt u stoppen met uw praktijk. Dat vooruitzicht brengt vragen met zich mee. Bent u zelf wel klaar om te stoppen? Hoe vindt u een opvolger? Wat moet u allemaal regelen? Onze argumentenkaart helpt u weloverwogen te kiezen.

Stoppen met uw maatschap of stoppen met uw praktijk is een belangrijke beslissing die u goed voorbereid wilt nemen. Onze adviseurs maken het u zo makkelijk mogelijk. Zij geven antwoord op uw vragen en begeleiden u bij de verschillende stappen. Van de voorbereiding tot de afwikkeling van de contractuele en administratieve zaken. Zo helpen ze onder meer bij de bepaling van de goodwill.

Overweegt u te stoppen met werken? Beantwoord dan voor uzelf eerst een paar belangrijke vragen. Zo weet u wat u moet regelen voor u uit de maatschap stapt of uw praktijk overdraagt. Het immers een belangrijke beslissing die u weloverwogen wilt nemen.

Argumentenkaart

De VvAA argumentenkaart voor praktijkoverdracht (pdf) helpt u bij het beantwoorden van deze vragen. De kaart zet persoonlijke, financiële en professionele vragen bij praktijkoverdracht op een rijtje. Zo weet u welke vragen op persoonlijk, professioneel, juridisch en financieel advies u zichzelf moet stellen voor u besluit te stoppen.

Overweegt u te stoppen met werken? Start één tot drie jaar van te voren met voorbereiden. De VvAA-adviseur maakt voor u een overzicht van alle activiteiten die nodig zijn voor een overdracht. Uw persoonlijke wensen zijn daarbij het uitgangspunt.

Wat kan VvAA voor u betekenen?

  • Een goede voorbereiding: de adviseur maakt een stappenplan waarin alle financiële, juridische, administratieve en communicatieve facetten zijn meegenomen.
  • Een opvolger vinden: wilt u of uw maatschap begeleiding bij het vinden van de juiste opvolger? VvAA kan u daarbij begeleiden.
  • De financiële kant van de praktijkoverdracht: de adviseur berekent de waarde van uw goodwill. U krijgt inzicht in de financiële verrekening van de investeringen, inkomsten en uitgaven. Ook krijgt u inzicht in uw eigen inkomen nadat u (gedeeltelijk) gestopt bent met werken. Het is tevens verstandig om uw persoonlijke financiële plaatje in kaart te brengen.
  • Afspraken juridisch vastleggen: de gemaakte afspraken met uw opvolger legt u vast in een overdrachtscontract. Ook moeten bestaande afspraken met uw maten goed afgewikkeld worden. Uw adviseur helpt u hierbij.
  • Administratieve zaken afwikkelen: het afsluiten van uw boekhouding, uw zakelijke bankrekening en het opzeggen/omzetten van uw verzekeringen. Dit zijn enkele administratieve zaken waarbij de adviseur u helpt.

Contact

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.


Meer voor medisch specialisten

VvAA adviseur Sander van de Kragt VvAA

Een adviesgesprek

Wilt u weten hoe u straks onbezorgd kunt stoppen met uw werken? Maak vrijblijvend een afspraak met de VvAA-adviseur. Bel 030 247 47 89 of vul het contactformulier in.