Inloggen

Alle FAQ's over de zorgverzekering

De veelgestelde vragen over de zorgverzekering rondom COVID-19 hebben wij voor u op een rij gezet.


Zorgverzekering

Verzekeringen

Alles over de zorgverzekering

1. Kan VvAA nu nog doen aan wachtlijstbemiddeling

De ziekenhuizen doen er alles aan om de zorg te kunnen blijven leveren zoals u dat gewend bent. Hierbij staat de kwaliteit van zorg voorop. Een aantal ziekenhuizen heeft te maken met personeel dat in quarantaine moet. Daardoor is er bij die ziekenhuizen minder personeel beschikbaar. Om alle noodzakelijke operaties door te kunnen laten gaan, moeten ziekenhuizen soms geplande zorg afzeggen. Zij kijken daarbij zorgvuldig per patiënt wat de beste oplossing is. Wij volgen dan ook het beleid van de ziekenhuizen. Verder houden zij ons op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

Goed om te weten
Wilt u weten wanneer u naar verwachting weer voor geplande zorg naar het ziekenhuis kunt? Bekijk dan de 'urgentielijst medisch-specialistische zorg' op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de Zorgconsulent. Bel 0800 668 96 67 (gratis) op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur, kies voor optie 2.


2. U moet een rekening betalen, maar dit lukt niet in een keer. Wat kunt u doen?

De coronacrisis kan ervoor zorgen dat u op dit moment minder inkomsten heeft. Denkt u hierdoor problemen te krijgen bij het betalen van de premie of medische kosten? Neemt u dan op tijd contact op met ons Service Center. Samen kijken wij dan naar wat voor u een passende betalingsregeling is. U kunt ook direct een betalingsregeling rel="noopener noreferrer" aanvragen via MijnVvAAzorgverzekering. Samen komen wij zo tot een passende oplossing in deze moeilijke tijd.

3. Wat vergoedt de basisverzekering precies?

19 maart 2020 - De basisverzekering vergoedt in Nederland de reguliere zorg voor de behandeling van COVID-19, ook als u zorgkosten maakt tijdens thuisquarantaine. Houd er rekening mee dat deze kosten eerst worden verrekend met het eigen risico.

4. U wilt zich preventief laten controleren op COVID-19. Wordt dit vergoed?

19 maart 2020 - Uw huisarts adviseert of controle nodig is. Is dit het geval? Dan krijgt u de kosten hiervan vergoed vanuit de basisverzekering. Houd er rekening mee dat deze kosten onder het eigen risico kunnen vallen.

5. Moet u als Zvw-pgb-budgethouder een zorgverlener die geen zorg kan verlenen wel betalen?

Kijk voor voor meer informatie over declareren van niet-geleverde Zvw-pgb zorg vanwege corona op deze informatiepagina. Belangrijk is dat u uw administratie goed bijhoudt. Gebruik daarvoor het Registratieformulier declaratie niet-geleverde zorg Zvw-pgb in verband met corona.

6. U wilt zich in het buitenland laten controleren op het coronavirus. Wordt dit vergoed?

Moet u zich in het buitenland op advies van een arts of de autoriteiten laten controleren? Dan krijgt u de kosten hiervan vergoed vanuit de basisverzekering, maar maximaal tot het Nederlandse tarief. Onze aanvullende verzekeringen Zorg op reis en Excellent vergoeden ook de kosten boven het Nederlandse tarief.

Wilt u zich op uw eigen verzoek laten controleren op het coronavirus? Dan krijgt u de kosten hiervan niet vergoed.

VvAA ledenservice

Neem gerust telefonisch contact met ons op. Dat kan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur. Wij helpen u graag.Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email