Inloggen

Alle FAQ's over herintreders

De veelgestelde vragen over herintreders rondom COVID-19 hebben wij voor u als praktijkhouder en/of zzp'er op een rij gezet.


Herintreders

Praktijkhouders en zzp'ers

Alles over herintreders

1. Nu de zorg extra onder druk staat, wil ik als voormalig of toekomstig zorgverlener graag helpen. Kan VvAA mij aan een zorginstelling in nood koppelen?

3 april 2020 - Tijdens de COVID-19-crisis koppelt de ZorgCompetentieBank (een initiatief van OOXOO in samenwerking met VvAA) zorgverleners die willen helpen aan zorgorganisaties met behoefte aan extra handen. De ZorgCompetentieBank zorgt voor een inhoudelijk sterke match doordat niet de functie, maar de competenties van de zorgverlener het uitgangspunt vormen. Zo wordt u gekoppeld aan die zorgorganisatie die uw kennis en kunde het best kan gebruiken. 

Zorgverleners in alle beroepsgroepen, van studenten tot praktiserende, uitgetreden en gepensioneerde zorgverleners, met of zonder BIG-registratie, kunnen zich inschrijven bij de ZorgCompetentieBank.

2. Als zorginstelling hebben wij grote behoefte aan extra handen. Kan VvAA ons hierbij helpen?

3 april 2020 - Tijdens de COVID-19-crisis koppelt de ZorgCompetentieBank (een initiatief van OOXOO in samenwerking met VvAA) zorgverleners die willen helpen aan zorgorganisaties met behoefte aan extra handen. Door de focus op competenties is er optimale afstemming tussen de behoefte van uw organisatie en de kennis en vaardigheden van zorgverleners die willen helpen. Zowel landelijk als lokaal vindt de ZorgCompetentieBank de juiste zorgverleners voor uw organisatie. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de ZorgCompetentieBank.

U meldt uw organisatie snel en makkelijk aan bij de ZorgCompetentieBank.

3. Onze zorginstelling wil graag studenten en herintreders inzetten om te helpen, hoe zit het dan met onze eventuele aansprakelijkheid?

25 maart 2020 - Als de instelling een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft bij VvAA, dan vallen ook de ingezette studenten, co-assistenten en herintreders onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering. In het geval van studenten en co-assistenten moet het gaan om zorg die onder verantwoordelijkheid en op aanwijzing wordt verricht in het kader van de noodsituatie rondom COVID-19.

4. Ik ben gepensioneerd medicus en ik wil graag hulp verlenen aan mijn collega’s in het kader van COVID-19 (Corona). Wat als ik onverhoopt een (tucht) klacht krijg van een patiënt of diens familie die ik deze crisisperiode heb behandeld?

25 maart 2020 - We bieden coulance. U ontvangt dan juridische hulp voor klacht- tucht- en strafrecht als u bij VvAA eerder verzekerd was voor particuliere rechtsbijstand met dekking klacht- en tuchtrecht of beroepsrechtsbijstand en nu nog een particuliere rechtsbijstand verzekering bij ons heeft lopen. Wij hanteren daarbij de huidige polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandverzekering en de Algemene Voorwaarden Schadeverzekeringen. U krijgt, mocht u geconfronteerd worden met een klacht of tuchtzaak, bijstand van een advocaat - of jurist van VvAA rechtsbijstand. Daarnaast mag u natuurlijk bellen met vragen naar de juridische helpdesk: 030 247 49 99.

VvAA ledenservice

Neem gerust telefonisch contact met ons op. Dat kan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur. Wij helpen u graag.Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email