Inloggen

Makkelijker werken met wetten en regels in de mondzorg

Voor een gezonde praktijkvoering zijn er wetten en regels waaraan
u moet voldoen. Met VvAA Wijzer gaat dat voortaan een stuk eenvoudiger.  Waarom moeilijk doen als het makkelijker en slimmer kan? Probeer het nu 30 dagen gratis.

Reserveer een virtuele rondleiding Ik wil meer informatie

VvAA Wijzer

Uw slimme wegwijzer in wet- en regelgeving

Hoe staat het met uw kennis van de zorgwetgeving?
In het VvAA ledenpanel-onderzoek 2020 geeft meer dan de helft van de tandartsen aan dat het hen duizelt als het om gezondheidsrecht gaat; 4 op de 5 tandartsen heeft behoefte aan meer informatie en handvatten. Herkenbaar?
Het antwoord op die breed gedeelde behoefte is VvAA Wijzer

Wat is VvAA Wijzer?


VvAA Wijzer is een slimme wegwijzer in het doolhof van verplichtingen waaraan mondzorgpraktijken moeten voldoen. In dit online portaal zijn de wettelijke verplichtingen waar uw praktijk aan moet voldoen overzichtelijk in beeld gebracht. Naast een begrijpelijke uitleg van wat u moet weten, geeft VvAA Wijzer u een overzicht van wat u moet doen. En misschien wel belangrijker: hoé u dat moet doen.
 
U heeft altijd inzicht in uw status en u kunt voor uzelf reminders instellen. VvAA Wijzer houdt u actief op de hoogte van ontwikkelingen. Alles bij elkaar, in één en dezelfde applicatie. Daardoor heeft u grip op uw wettelijke verplichtingen. Nu en in de toekomst. 

Wilt u kennismaken met VvAA Wijzer?

Reserveer dan een virtuele rondleiding onder leiding van een gids die al uw vragen beantwoordt. De virtuele rondleiding duurt maximaal 30 minuten. Is een praktijkmanager en/of andere medewerker verantwoordelijk voor de zaken rondom wet- en regelgeving? Ook zij kunnen zich opgeven voor de rondleiding.

Welk jaarabonnement kiest u?

Of u nu zelfstandige zonder personeel bent, een praktijk met een klein of juist een groter aantal medewerkers leidt, we hebben voor elke praktijk een passend abonnement. U kunt kiezen uit 3 abonnementen:
 • Basis
 • Compleet
 • Compleet XL
Bekijk de abonnementen & tarieven >>
 

De 3 voordelen van VvAA Wijzer


1. Uw verplichtingen uitgelegd


U heeft overzicht van alle wetten en regels die op úw praktijk van toepassing zijn. Reken niet op juridisch jargon, maar wel op heldere uitleg en praktische voorbeelden.

2. Altijd actueel


Een nieuwe wet op komst of actie vereist binnen een bestaande wet? U krijgt automatisch bericht. Bang zijn om iets te vergeten hoeft niet meer: VvAA Wijzer is uw geheugen.    


3. Gemak en tijdsbesparing


De tools en downloads wijzen u letterlijk de weg bij het voldoen aan wet- en regelgeving. Met heldere checklists, stappenplannen en modellen. Geniet van het gemak en de tijd die u wint.

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. Waarom heeft VvAA de VvAA Wijzer ontwikkeld?

Om makkelijker te kunnen werken met wetten en regels in de zorg, hebben we VvAA Wijzer ontwikkeld. Het past in de missie onze leden te ontzorgen in alles rondom het echte werk: in uw geval de mondzorg zelf. Daarnaast is VvAA, samen met andere partijen, actief om overbodige regels en administratie zoveel mogelijk te schrappen.


2. Wat is VvAA Wijzer niet?

De VvAA Wijzer:

 •  is geen praktijkmanagementsysteem
 •  is geen kwaliteitssysteem voor certificeringen en normeringen
 •  is geen cliënt- of patiëntinformatiesysteem
 •  biedt geen beroeps en/of medische informatie en kennis.

3. Welke wetten zijn er nu opgenomen in VvAA Wijzer?

VvAA Wijzer omvat de wetten en regels die gelden voor uw praktijk en een relatie hebben met patiënten, organisatie en personeel, middelen en uw omgeving. Stapsgewijs wordt het portaal uitgebreid met nieuwe wetten en aangepast bij wijzigingen. Daarvan ontvangt u altijd bericht. U heeft dus altijd overzicht en grip. Op dit moment staan de volgende wetten voor u klaar:

• Kernenergiewet (KEW)
• Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG)

• Wet Milieubeheer (Wm)

• Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO)

• Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)


4. Welke wetten worden binnenkort opgenomen in de VvAA Wijzer?

Binnenkort vindt u onderstaande wetten ook in VvAA Wijzer. U ontvangt hierover bericht.

2021
 • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
 • Wet medezeggenschap zorginstellingen (Wmcz)
 • Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza)
2022
 • Arbeidsomstandighedenwet (Arbo)
 • Wet arbeidsmarkt in balans (Wab)
 • Wet verbetering poortwachter (Wvp)
 • Wet Arbeid en Zorg (WAZO)

5. Mijn vraag staat er niet tussen. Waar kan ik terecht?

U kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen. Wilt u liever telefonisch contact? U kunt ons bereiken op 030 247 47 89. Wij helpen u graag.

Wij helpen u graag

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.