Inloggen

Houd uw overeenkomsten actueel

Persoonlijke Financiële Adviesservice

Hoe staat het met de formele afspraken over uw praktijkvoering? Heeft u alles goed geregeld? Die afspraken heeft u niet alleen nodig als alles z’n gangetje gaat, maar vooral als zich onverwachte of ongewenste situaties voordoen. Dan moet u erop terug kunnen vallen. Zorg daarom dat de afspraken actueel blijven. Ook daarvoor kunt u onze hulp inroepen.

Eigenlijk weet u wel dat het belangrijk is om van tijd tot tijd alle officiële afspraken en regelingen in uw praktijk weer eens onder de loep te nemen. Maar ja ... U heeft waarschijnlijk een zeer volle agenda, waardoor het er steeds maar niet van komt. En als u dan eens een keer wat tijd over heeft, gaat u misschien liever iets leuks doen. Dat begrijpen wij best hoor. Maar toch willen we u op het hart drukken dat het belangrijk is om af en toe wél tijd te maken om alle formaliteiten tegen het licht te houden. Daar helpen wij u graag bij.
 

Onaangename ontdekkingen

Laatst klopte een ernstig zieke huisarts bij ons aan. Vanwege zijn gezondheid wilde hij weten hoe het precies zat met de dekking van zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Wij hebben dit grondig voor hem uitgezocht. Gelukkig bleek dat zijn AOV-uitkering voldoende was om zijn huidige levensstandaard te handhaven, ook op lange termijn. Daarmee konden we hem blij maken. 

Helaas deden we ook minder aangename ontdekkingen. We kwamen erachter dat de afspraken in de – vele jaren geleden opgestelde – maatschapsovereenkomst niet erg duidelijk waren. Bovendien pasten ze niet meer bij de huidige werkafspraken. In de overeenkomst van die huisartsenmaatschap stond bijvoorbeeld dat de huisartsen in de eerste maand van afwezigheid voor elkaar zouden waarnemen. Ook was opgenomen dat er daarna een waarnemer ingeschakeld zou worden, zolang als nodig. Beide afspraken bleken voor deze specifieke huisartsenpraktijk niet meer haalbaar te zijn. Want onderlinge waarneming door de maten is anno nu praktisch niet meer uitvoerbaar voor hen, en waarnemers kunnen zij tegenwoordig nauwelijks nog vinden. En zo waren er nog wel wat punten.

Houd de afspraken over uw praktijkvoering actueel

Dit voorbeeld staat niet op zichzelf. Onze bedrijfskundig adviseurs komen dit maar al te vaak tegen. Dat onderstreept hoe belangrijk het is dat u niet alleen goede afspraken vastlegt, maar dat u die ook regelmatig toetst en actualiseert. De afspraken zijn er tenslotte voor bedoeld dat ze daadwerkelijk toegepast kunnen worden als de situatie daarom vraagt. Zorg dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan en houd uw overeenkomsten up-to-date. Wij helpen u graag om dit goed en tijdsbestendig te regelen. Neem gerust contact met ons op.
Overeenkomsten actueel houden | Persoonlijke Financiële Adviesservice | VvAA