Inloggen

Optimaal functioneren

Disfunctioneren oplossen

Wat doet u als één van uw medewerkers in uw ogen niet optimaal functioneert? Heeft u een praktijk overgenomen en bent u niet tevreden over het personeel? Wij ondersteunen u bij beoordelen, dossieropbouw, begeleiding van uw team naar betere prestaties en indien nodig bij gemotiveerd en op juiste manier afscheid nemen.

Neem contact met ons op
Wat doet u als één van uw medewerkers in uw ogen niet optimaal functioneert? Is het functioneren nog te verbeteren en hoe pakt u dat aan? Wat zijn de redenen van het eventuele disfunctioneren? Ligt het aan de (gebrekkige) onderlinge samenwerking, miscommunicatie of zijn de juiste competenties niet aanwezig? VvAA helpt u met een inventarisatie en concrete stappen om samen met uw medewerker tot een oplossing te komen. Dat kan de prestaties verbeteren en het onderlinge vertrouwen herstellen.

Mediation

Sommige conflicten zijn niet gebaat bij een escalatie. Vooral wanneer de relatie tussen partijen belangrijk is en als mensen er liever samen uitkomen, is mediation een goede keuze om samen te komen tot oplossingen waarbij u zelf standpunten inneemt en beslissingen neemt. De rol van mediator is de begeleiding van het proces. Hij of zij blijft onafhankelijk en neutraal en stelt u weer in staat te communiceren met de andere partij. Als u kiest voor mediation moet u actief meewerken om het goed te laten verlopen. Omdat mediation ziekteverzuim, onnodige escalaties of een gang naar de rechter helpt voorkomen, kan mediation u tijd en kosten besparen.

Ontslag en outplacement

In een onhoudbare situatie is afscheid nemen soms onvermijdelijk. VvAA helpt u dan met de juridische en administratieve ondersteuning bij ontslagprocedures en kan u ondersteunen in het proces met uw medewerker. Dan kunt u erop vertrouwen dat u voldoet aan al uw verplichtingen als werkgever. VvAA is ook van dienst met de begeleiding van een outplacementtraject, bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid.

Hulp nodig?

Kijk op onze servicepagina voor meer informatie en de veelgestelde vragen.