Inloggen

Openen van een zakelijke bankrekening

Starten als zzp'er in de zorg

Privé en zakelijk gescheiden houden

Wie als zzp’er in de zorg van start gaat kan eigenlijk niet zonder zakelijke bankrekening. Het is niet weliswaar verplicht, maar wel handig en professioneel om je zakelijke en privé-administratie gescheiden te houden. De persoon die jouw boekhouding gaat verzorgen zal er ook blij mee zijn. Het scheelt veel onnodig werk, dus ook geld. 

Stel vooraf je eisenpakket samen

De kosten van een zakelijke bankrekening zijn natuurlijk de belangrijkste factor voor jou als startende zzp’er in de zorg. Niet de enige. Vergelijk daarom ook andere belangrijke zaken met elkaar, zoals service en bereikbaarheid. 

Gratis overstapservice

Ruim tweederde van de Nederlanders kent de gratis overstapservice van de banken niet. Jij wel? Weet in ieder geval dat je eenvoudig van de ene naar de andere bank kunt overstappen. Lees meer op consumentenbond.nl > 

Wij helpen jou graag

Ben je werkzaam in de zorg en ga je starten als zzp'er? Doe het samen met VvAA!

Waar ga jij je zakelijke rekening openen?

Kies je voor gemak en blijf je gewoon bij de bank waar je privérekening loopt of ga je er eens goed voor zitten? Als je gaat starten als zzp’er is het wel een goed moment om een vergelijking te maken.

Conclusies uit onderzoek van Moneyview

Onderzoeksbureau Moneyview heeft de zakelijke bankrekeningen voor zzp'ers onder de loep genomen. Wat waren de conclusies?

  • De zakelijke rekening van Knab komt als voordeligste rekening uit de bus.
  • ABN Amro en ING scoren het beste op voorwaarden.
Voor welke partij jij kiest is afhankelijk van je eisenpakket. Kies vooral die bank waar jij je prettig bij voelt. Dat geldt ook voor de kosten, je bent tenslotte nu ondernemer.

Zakelijke bankrekening openen als startende zzp'er in de zorg | VvAA

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email