Inloggen

Jezelf goed verzekeren

Starten als zzp'er in de zorg

Jezelf als ondernemer in de zorg goed verzekeren

Het starten als zzp’er in de zorg brengt ondernemersrisico’s met zich mee die je goed kunt verzekeren. Bijvoorbeeld:

  • Je wordt aansprakelijk gesteld na een medisch incident. Als blijkt dat je een fout hebt gemaakt waardoor de patiënt schade heeft geleden dan draai jij voor de schade op.
  • Je krijgt een klacht van een patiënt en hebt juridische bijstand nodig, omdat je voor het tuchtcollege moet verschijnen.
  • Je raakt door een ongeval of ziekte (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Hoe blijft je dan verzekerd van een goed inkomen?

Wij helpen jou graag

Ben je werkzaam in de zorg en ga je starten als zzp'er? Doe het samen met VvAA!

Je beroepsaansprakelijkheid goed verzekerd

Als (startende) ondernemer in de zorg kun je fouten maken. Een beroeps­­aan­­sprake­­lijk­­heids­verzekering met uitstekende voorwaarden en een ruime dekking is dan een must. Bij VvAA is deze verzekering volledig afgestemd op de werkzaamheden en risico’s in je dagelijkse praktijk.

Dekking is afgestemd op je beroep

Kies je beroep om de voordelen van jouw specifieke beroeps­­aan­sprakelijk­heids­­verzekering te bekijken en je premie te berekenen:


Verzekerd van deskundig juridisch advies

Met de VvAA beroeps­rechts­bijstand­verzekering ben je voor een betaalbare premie verzekerd van juridisch advies. Deskundig advies van juristen en advocaten die weten wat er speelt in de gezondheids­zorg. Met één telefoontje helpen wij jou verder.

Meer informatie

Korting voor KNGF-leden

Als KNGF-lid én startende zzp’er in de zorg profiteer je van een aantrekkelijke KNGF-ledenkorting: 

  • 33% premiekorting op de VvAA beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • 10% premiekorting op de VVAA beroepsrechtsbijstandverzekering
  • 10% korting op het adviestarief

Lees meer

Altijd antwoord op je juridische vraag

Een juridisch conflict wil je het liefst voor­komen. Soms is het onvermijdelijk. Dan wil je vertrouwen op advies en hulp van juristen die weten wat er speelt in de zorg.;

Wil je advies van een jurist, juridische bijstand of een zaak aanmelden? We helpen jou graag. Daarvoor helpen we jou op declaratiebasis of je kunt een beroep doen op de dekking van je VvAA beroeps­rechts­bijstand­verzekering als je deze bij VvAA hebt afgesloten.

Juridische helpdesk

Heb jij een juridische vraag? Bel dan met onze Juridische helpdesk. Deze service is kosteloos als belangrijk VvAA-ledenvoordeel.

Verzekerd van inkomen bij arbeids­ongeschikt­heid

Als startende zzp’er in de zorg weet je het als geen ander: een ongeval of ziekte kan iedereen overkomen. Maar wat als het jou overkomt. VvAA adviseert je graag deskundig over je inkomen bij (gedeeltelijke) arbeids­ongeschikt­heid.

Lees meer


Voorkomen is beter dan genezen

Wat je overkomt bij een klacht of een claim, wat je wel of niet moet doen in zo'n geval én hoe VvAA je daarbij kan helpen zie je hier in de (nagespeelde) casus van de huisarts.
Duur 19:22 minuten
Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email