Inloggen

Inschrijven KvK

Starten als zzp'er in de zorg

Inschrijven in het Handelsregister

Iedereen die een bedrijf start, moet zich inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Inschrijving is wettelijk verplicht, uiterlijk één week nadat je bent gestart als zzp'er.

Maak ook een persoonlijke afspraak

De meeste zzp’ers kiezen voor ondernemen als eenmanszaak. Je moet persoonlijk langskomen bij de KvK om je in te schrijven als eenmanszaak. Een belangrijke reden hiervoor is dat je je moet legitimeren. Kijk op kvk.nl voor een kantoor bij jou in de buurt en de voorwaarden voor inschrijving.

Kosten inschrijving in het Handelsregister

Bij je inschrijving ontvang je een KvK-nummer. Voor deze inschrijving in het Handelsregister betaal je een eenmalig (beperkt) bedrag. Wil je nog een officieel papieren uittreksel hiervan? Daarvoor betaal je eveneens een bescheiden bedrag. Sommige banken en groothandels vragen om een uittreksel. De precieze kosten vind je op kvk.nl.

Check je opdrachtgevers

Het handelsregister is openbaar. Anderen kunnen hierin bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam, KvK-nummer, vestigingsnummer en adresgegevens vinden. Zelf kun je er informatie vinden over je opdrachtgevers. Zo kun je nagaan met wie je in zee gaat.

Wij helpen jou graag

Ben je werkzaam in de zorg en ga je starten als zzp'er? Doe het samen met VvAA!


Let op: De KvK geeft je gegevens automatisch door aan de Belastingdienst. 

Onder welke naam ga jij ondernemen?

Bedenk vooraf hoe je je wil inschrijven. Ga je ondernemen onder je eigen naam of onder een bedrijfsnaam? Kies je voor een bedrijfsnaam, ga dan eerst na of deze nog beschikbaar is. Leg eventueel je bedrijfsnaam vast als merk.

Tip: Ga ook na of de bedrijfsnaam van jouw keuze nog beschikbaar is als domeinnaam voor je website! Op internet vind je vele registrars (hostingproviders). Lees meer >

Welke rechtsvorm kies jij als zzp-fysiotherapeut?

Denk voor je inschrijving na over de rechtsvorm. De eenmanszaak is de meest gekozen vorm onder zzp’ers.

Voordelen:

  • De eenmanszaak is eenvoudig op te richten.
  • Met een eenmanszaak heb je vaak recht op meer belastingvoordeel dan bij andere rechtsvormen.
Nadeel:
  • Als eenmanszaak ben je met je privévermogen aansprakelijk voor eventuele bedrijfsschulden of faillissement. In het ergste geval kun je je privévermogen en bezittingen kwijtraken aan schuldeisers. Wil je niet persoonlijk aansprakelijk zijn, dan kun je ook kiezen voor een besloten vennootschap (BV) als rechtsvorm.

Direct inschrijven
Inschrijven bij de KvK als startende zzp'er in de zorg | VvAA
Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email