Inloggen

Jezelf inschrijven in het BIG-register

Starten als zzp'er in de zorg

Inschrijven BIG

Ga je werken als fysiotherapeut ? Dan moet je je verplicht inschrijven in het BIG-register. De Wet BIG heeft tot doel om de kwaliteit van de gezondheidszorg te bewaken. Ook beschermt de Wet BIG patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van zorgverleners.

Voorwaarden voor inschrijving in BIG-register

  • Je hebt een geldig diploma.
    • Je moet een officiële kopie overleggen van een geldig diploma voor het beroep waarvoor je de registratie aanvraagt. Dit kan een digitaal uittreksel uit DUO zijn, of een gewaarmerkte kopie (met inktstempel en handtekening van je opleiding).
    • Sommige scholen bieden de opleiding fysiotherapie in meerdere talen aan. Heb je je diploma bij een van deze scholen behaald, dan moet je ook een verklaring overleggen waarop is vermeld in welke taal je de opleiding hebt gevolgd. Deze verklaring heeft de school bij het diploma verstrekt.
  • Je mag je beroep zonder beperkingen uitoefenen.
  • Je staat niet onder toezicht (curatele) vanwege een lichamelijke of geestelijke kwestie.

Wij helpen jou graag

Ben je werkzaam in de zorg en ga je starten als zzp'er? Doe het samen met VvAA!

Registreren en doorlooptijd

  • De inschrijving in het BIG-register kun je online regelen. Daarna ben je bevoegd om je (para)medische beroep uit te oefenen.
  • Houd rekening met een doorlooptijd van maximaal acht weken voor je registratie. Meestal duurt de procedure korter. Als je aanvraag niet klopt of niet volledig is, kan het langer duren. Zorg dus voor een volledig dossier.
  • Aan de registratie zijn kosten verbonden. Je moet je elke vijf jaar opnieuw registreren. Hiervoor ontvang je een oproep van het register.

Wettelijke bescherming

Je beroepstitel is wettelijk beschermd. Pas na inschrijving in het BIG-register mag je deze titel gebruiken.

Tuchtrecht

Als je bent ingeschreven in het BIG-register, val je onder het tuchtrecht. Als er een klacht tegen je wordt ingediend, beoordeelt het tuchtcollege of je je hebt gehouden aan de regels die bij je beroep horen.

Direct inschrijven
Pleister Fysiotherapeut VvAA
Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email