Inloggen

Aanmelden bij een pensioenfonds

Starten als zzp'er in de zorg

Verplichte pensioenregeling voor fysiotherapeuten

Voor fysiotherapeuten geldt een verplichte beroepspensioenregeling. Specifiek geldt deze regeling voor vrijgevestigde fysiotherapeuten en fysiotherapeuten die parttime, als waarnemer, uitzendkracht of oproepkracht werken. Dus ook als je gaat starten als zzp’er in de zorg.

Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten (SPF)

Bij de Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten (SPF) bouw je een aanvullende pensioen op. Dit bedrag ontvang je bovenop het basisinkomen (AOW) van de overheid.

Hoe meld je je aan?

Na de start als zzp’er in de zorg moet je je zo spoedig mogelijk aanmelden bij de SPF. Voor je aanmelding moet je een aantal zaken bij de hand houden. Kijk op fysiopensioen.nl voor meer informatie.

Direct aanmelden


Wij helpen jou graag

Ben je werkzaam in de zorg en ga je starten als zzp'er? Doe het samen met VvAA!

Inzicht in je pensioensituatie

Je pensioen lijkt nog mijlenver weg, toch is het belangrijk snel inzicht in je situatie voor later te krijgen. Vooral als je onvoldoende pensioen opbouwt en extra wilt sparen. Hoe eerder je daarmee begint, hoe minder je maandelijks opzij hoeft te zetten.

Is dit aanvullende pensioen toereikend?

In de verplichte pensioenregeling spaar je voor een basispensioen. Of de uitkering die bij overlijden of op je pensioendatum ook voldoende is, is afhankelijk van je wensen en persoonlijke financiële situatie.

Zorg goed voor je nabestaanden

In de verplichte pensioenregeling is de uitkering bij overlijden vaak niet voldoende om in het levensonderhoud van je nabestaanden te voorzien. Zeker niet als je kostwinner bent. Wil je precies weten hoe dat bij jou is? Laat dan eens een analyse maken van je inkomsten en uitgaven bij overlijden. Daarmee heb je inzicht en kun je tijdig de juiste financiële maatregelen nemen.

Aanmelden bij een pensioenfonds als startende zzp'er in de zorg | VvAA

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email