Eigen praktijk: een baan naast uw échte werk

Zaken die voor u ten koste gaan van het echte werk, daarin zijn wij gespecialiseerd. Denkt u aan personeelszaken, administratie, risico’s managen en onderhandelingen met zorgverzekeraars. Wij helpen u graag, zodat u eenvoudiger uw zorgfocus kunt behouden.

Adviesgesprek aanvragen

Onbezorgd praktijk voeren

Wilt u weten hoe uw praktijk ervoor staat en op welke punten u mogelijk nog veel kunt verbeteren? Doe de gratis Online Praktijkcheck ›

Hulp bij uw praktijkvoering


Wij helpen u met de VvAA Praktijkscan. Dat is een handige tool waarmee u direct ziet waar uw geld vandaan komt, wie wat doet in uw praktijk en hoeveel dat kost.

Voordelen van de VvAA Praktijkscan

 • U krijgt grip op verbeteringen én hebt toegang tot praktische instrumenten en ICT-tools.
 • De uitkomsten zijn een directe opmaat voor een efficiëntere en rendabelere praktijkvoering. Bijvoorbeeld op het gebied van personeel, bedrijfsvoering, financiële processen, declaratieproces, marketing, preventie- en kwaliteitsbeleid.
 • U krijgt een helder beeld van uw patiëntenpopulatie en de demografische gegevens in uw verzorgingsgebied.

Flexibiliteit staat voorop

Voor het beste antwoord op uw vraag krijgt u de juiste specialist tot uw beschikking. Naar keuze betaalt u een vast totaalbedrag of een uurtarief. Daarover adviseren wij u deskundig.

Hulp bij verzekeringen

Bij u als zorgverlener werken de gewone dingen net even anders. Daarom wilt u kunnen vertrouwen op verzekeringen die u én uw praktijk goed beschermen. En u het liefst nét even extra verzekeren.


  Bekijk alle verzekeringen

  Hulp bij financiële zaken


  Uw financiën op orde brengen en houden is belangrijk om financieel gezond te blijven. Onze specialisten helpen u graag, bijvoorbeeld met fiscaal advies, financiële planning en uw financiële administratie.

  Hulp bij juridische kwesties

  Altijd antwoord op uw juridische vraag

  De juridische aspecten van uw bedrijfsvoering zijn belangrijk om als praktijkhouder goed te regelen. Bijvoorbeeld als u gaat samenwerken, een nieuwe medewerker in dienst neemt of u wilt weten hoe uw aansprakelijkheid is geregeld.

  Onze juristen en advocaten staan voor u klaar met deskundig advies en handige juridische diensten. Dat geeft u het nodige houvast om (potentiële) conflicten zoveel mogelijk te voorkomen.

  Meer informatie
  Juridisch advies en rechtsbijstand | VvAA

  Hulp bij preventie

  Voorkomen is zoveel beter dan genezen. Daarom helpen wij u met allerlei handige diensten, cijfers en geleerde lessen uit de praktijk.

  Hulp bij personeel


  Net als voor uw patiënten wilt u ook goed zorgen voor uw personeel. VvAA helpt u als praktijkhouder. Anouk van Loon vertelt u er als adviseur voor huisartsen in Noord-Holland graag meer over.

  Duur: 1:54 minuten

  Hulp bij strategie en visie


  Vooruitkijken is belangrijk om uw praktijk sterk en financieel gezond te houden. Uw ideeën en ambities concreet maken is daarvoor een vereiste.

  Hoe komt u op de plek van uw bestemming?

  U hebt een realistisch stappenplan nodig om uw doelen te bereiken. Dat krijgt u van uw VvAA adviseur. Deze analyse geeft u antwoord op belangrijke vragen.

  • Wat zijn de sterke kanten en aandachtspunten van uw praktijk?
  • Wat zijn de kansen en bedreigingen voor uw onderneming?
  • Welke ontwikkelingen zijn van belang in uw verzorgingsgebied?
  • Hoe is uw patiëntenpopulatie opgebouwd?
  • Met welke (mogelijk) nieuwe zorgaanbieders moet u rekening houden?

  Maak een concrete jaarplanning

  Met een jaarplanning zoomt u concreter in op uw te volgen beleid. U ziet overzichtelijk hoe u uw doelstellingen kunt bereiken, aangevuld met tussentijdse evaluaties om tijdig te kunnen bijsturen.

  Wij helpen u graag

  Praktijk voeren? Doe het samen met VvAA.

  Plannen om samen te werken?

  Organisaties in de eerstelijnszorg zoeken elkaar steeds meer op. Als u ook die plannen hebt kan de VvAA adviseur checken in hoeverre dat rendabel is. Verder helpt de adviseur u ook om de samenwerking goed vorm te geven, zowel financieel als juridisch.