Stoppen met uw praktijk wanneer u dat wilt

Als u voor uzelf deze beslissing gemaakt hebt, bent u er nog niet. Of misschien twijfelt u nog. VvAA weet welke stappen nodig zijn om uw praktijk op de juiste manier te beëindigen of over te dragen. Vraag advies aan
Praktijk beëindigen

Advies bij praktijk beëindigen

U wilt graag stoppen

Over enige tijd wilt u stoppen met uw praktijk. Dat vooruitzicht brengt vragen met zich mee. Ben ik zelf wel klaar om te stoppen? Hoe vind ik een opvolger en wat moet ik allemaal regelen?

Download de argumentenkaart
Stoppen met uw praktijk is een belangrijke beslissing die u goed voorbereid wilt nemen. De VvAA adviseurs maken het u zo makkelijk mogelijk. Zij geven antwoord op uw vragen en begeleiden u bij de verschillende stappen. Van de voorbereiding tot de afwikkeling van de contractuele en administratieve zaken. Zo helpen ze onder meer bij het vinden van een opvolger en de waardebepaling van uw praktijk, waaronder inventaris en economische meerwaarde.

> Maak een afspraak

Wij helpen u graag

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?

Alle voordelen op een rij

  • Uw wensen staan centraal
  • Duidelijke planning
  • Stoppen zonder verrassingen

Overzicht van alle activiteiten

Als u overweegt te stoppen met uw praktijk is een voorbereiding nodig van één tot drie jaar. Uw VvAA adviseur maakt met u een overzicht van alle activiteiten die nodig zijn voor een goede praktijkbeëindiging of overdracht. Uw persoonlijke wensen zijn daarbij het uitgangspunt.

Maak een afspraak
Wat kan uw VvAA adviseur daarbij voor u betekenen?

Een goede voorbereiding

De adviseur maakt een stappenplan waarin alle financiële, juridische, administratieve en communicatieve facetten zijn meegenomen.

Een opvolger vinden

Om uw praktijk onder de aandacht te brengen van potentiële kopers maakt de adviseur een verkoopprospectus van uw praktijk. Hierin vindt u zaken als economische meerwaarde, inventaris en praktijkplan. VvAA kan uw praktijk onder de aandacht brengen van medisch professionals die mogelijk interesse hebben in uw praktijk.

Communiceren over uw vertrek

Uw medewerkers, patiënten en relaties wilt u tijdig op de hoogte brengen van uw vertrek. U kunt hiervoor verschillende communicatiemiddelen inzetten.

De financiële kant van de praktijkoverdracht

De adviseur berekent de waarde van uw praktijk. Deze bestaat onder andere uit de eventuele economische meerwaarde, de inventaris en het praktijkpand. U krijgt inzicht in de financiële verrekening van de investeringen, inkomsten en uitgaven. Ook krijgt u inzicht in uw eigen inkomen nadat u (gedeeltelijk) gestopt bent met werken.

Afspraken juridisch vastleggen

De gemaakte afspraken met uw opvolger legt u vast in een overdrachtscontract. Ook moeten bestaande afspraken met uw maten, medewerkers, leveranciers en zorgverzekeraars goed afgewikkeld worden. Uw adviseur helpt u hierbij.

Administratieve zaken afwikkelen

Het afsluiten van uw boekhouding, uw zakelijke bankrekening en het opzeggen/omzetten van uw verzekeringen. Dit zijn enkele administratieve zaken waarbij de adviseur u helpt.
Wilt u weten hoe u straks onbezorgd kunt stoppen met uw praktijk? Maak vrijblijvend een afspraak met de VvAA adviseur.

Wij helpen u graag

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?

Alle voordelen op een rij

  • Uw wensen staan centraal
  • Duidelijke planning
  • Stoppen zonder verrassingen

Wij helpen u graag

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?

Alle voordelen op een rij

  • Uw wensen staan centraal
  • Duidelijke planning
  • Stoppen zonder verrassingen

Een adviesgesprek

Wilt u meer weten over de stappen die u moet nemen om uw praktijk te beëindigen of over te dragen?
Of wilt u direct een adviesgesprek aanvragen?
Bel 030 247 47 89 of vul het contactformulier in.