Hebt u inzicht in uw pensioen?

Tijdig inzicht in uw pensioensituatie is belangrijk. Vooral om te weten of u voldoende vermogen opbouwt voor later. De pensioenadviseur helpt u hier graag mee. U weet daarmee direct of u op koers zit ofwel hoeveel u moet bijsparen om uw pensioentekort af te dichten.

Adviesgesprek aanvragen

Uw pensioen opbouwen

Een goed pensioen is houden wat u hebt

Volgens de norm hebt u een goed pensioen als de optelsom van uw AOW, het pensioen van uw werkgever, het pensioen via uw beroepsgroep en zelf geregelde pensioenaanvulling zorgen voor 70% van uw laatstverdiende salaris.

Hebt u een pensioentekort?

Bijna 80% van alle Nederlanders krijgt te maken met een pensioentekort. De kans is groot dat u een pensioentekort hebt als u minimaal één van de volgende vragen met JA beantwoordt.
 • Bent u na uw 25e gestart met werken?
 • Bent u vaak van werkgever veranderd?
 • Werkte u ooit niet of parttime?
 • Bent u zelfstandige en hebt u geen pensioenfonds, zoals een tandarts of psycholoog?
 • Bent u eerder gescheiden?
 • Bent u tweeverdiener?
 • Hebt u in het buitenland gewoond en/of gewerkt?
 • Wilt u eerder stoppen met werken?

Inzicht in uw pensioenopbouw

De pensioenadviseur geeft u inzicht in uw inkomenssituatie; voor én na uw pensioenleeftijd, bij overlijden van uw nabestaanden en bij arbeidsongeschiktheid. U krijgt ook inzicht in een eventueel pensioentekort, inclusief advies hoe u het tekort kunt aanvullen.

Adviesgesprek aanvragen ▸

Contact met VvAA

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.


Zelf berekenen

De kans is groot dat u (veel) minder pensioen opbouwt dan u denkt. Als u niets regelt, kunt u uw huidige levensstandaard verliezen wanneer u met pensioen gaat. Ook uw gezin zal met minder moeten rondkomen als u plotseling overlijdt. Tijd om uw pensioen te checken.

Naar de pensioencheck

  Aftopping pensioen: kom niet voor verrassingen te staan

  Lees alles over de aftopping van uw pensioen


  Het belooft een financieel probleem voor veel zorgverleners te worden: de aftopping van het pensioen. Verdient u meer dan € 105.075 bruto per jaar? Dan bouwt u sinds 2015 over het bedrag daarboven niet meer belastingvriendelijk pensioen op. Is dat een probleem voor u? Lees wat u kunt doen om te voorkomen dat u niet voor verrassingen komt te staan.

  Lees alles over de aftopping van uw pensioen >