Inloggen

Bereken uw jaarruimte

Voorkom een pensioengat: benut uw jaarruimte

Hebt u te weinig pensioen opgebouwd? Dan hebt u een pensioengat. Met jaarruimte kunt u het pensioengat aanvullen. Wij leggen graag uit wat jaarruimte is en hoe u de jaarruimte berekent.


Direct berekenen


Wat is jaarruimte?

Een pensioengat kunt u aanvullen met jaarruimte. Jaarruimte is het bedrag dat u van de Belastingdienst maximaal mag gebruiken voor aanvulling van het pensioengat. Jaarruimte is aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting.

Bereken uw jaarruimte

Wilt u weten wat uw jaarruimte is? Met de VvAA jaarruimte tool berekent u snel en eenvoudig uw jaarruimte. Gebruik bij het invullen van de tool de gegevens van het voorgaande belastingjaar.

Hebt u op 1 januari de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt? Dan kunt u geen gebruik meer maken van de jaarruimte. U kunt nog wel gebruik maken van de reserveringsruimte.

Jaarruimte overmaken

Wilt u jaarruimte overmaken voor uw VvAA lijfrente? Of wilt u hiervoor een factuur aanvragen? Klik dan op Jaarruimte overmaken. Tip: benut eerst de niet-benutte jaarruimte van de oudste jaren. Niet-benutte jaarruimte vervalt namelijk na 7 jaar. Niet-benutte jaarruimte wordt reserveringsruimte genoemd.


Jaarruimte overmaken  Reserveringsruimte berekenen

Wij helpen u graag

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?
 

VvAA neemt uw privacy serieus

  • Wij gaan vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om
  • Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk.
  • Wij respecteren uw privacy volgens de Europese regelgeving (AVG).
Volledig privacybeleid >